Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τροφές που μας προσφέρουν...χαρά!





Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένας δεσμός μεταξύ της κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων με το γεγονός ότι αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι, πιο χαλαροί και ευχαριστημένοι. Υπάρχουν τροφές δηλαδή που κάνουν τον εγκέφαλό μας να παράγει ουσίες, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την διάθεση, την συμπεριφορά και την απόδοσή μας.



Ποιες είναι αυτές οι τροφές όμως;

Μπανάνες

Το άγχος και η έλλειψη μαγνησίου συνδέονται τόσο στενά, ώστε κρίνεται σκόπιμο για όσους κουράζονται πολύ να προσθέτουν στη διατροφή τους τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Η μπανάνα είναι ένα από αυτά. Αυξάνει την πρόσληψη μαγνησίου, μειώνει το άγχος και βοηθά στον ύπνο.

Άλλες καλές πηγές μαγνησίου είναι τα καρύδια, τα όσπρια, τα λαχανικά και το φύτρο σιταριού.

Πορτοκάλια

Δύο ποτήρια από φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού είναι αρκετά για να μειώσουν τη νευρικότητα, την κακή διάθεση και την κατάθλιψη. Η έλλειψη της βιταμίνης C, το συστατικό που ευνοεί την έκκριση της νοραδρεναλίνης, θα μπορούσε να προκαλέσει ευερεθιστότητα και απογοήτευση.

Επίσης, όταν δεν τρώμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, ο οργανισμός μας δεν μπορεί απορροφήσει το σίδηρο που απαιτείται για την καταπολέμηση της κόπωσης.

Καρύδια  (Βραζιλίας)

Χάρις στον τύπο του εδάφους στο οποίο μεγαλώνουν, τα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε σελήνιο, το οποίο, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, συνδέεται με την ευχάριστη διάθεση, ένα ή δύο καρύδια αρκούν.

Άλλες πηγές σεληνίου είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά, το βοδινό κρέας και το ψωμί ολικής αλέσεως.

Η πλειοψηφία των τροφών περιέχουν ένα ή περισσότερα από τα 20 αμινοξέα (τα οποία είναι τα κύρια συστατικά των πρωτεϊνών,  ζωικών και φυτικών). Οι ουσίες αυτές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να τροφοδοτήσουν τον εγκέφαλο. Μερικές φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως συμβάλλει στο να "ακούσουμε" το μήνυμα της τρυπτοφάνης της οικογένειας των αμινοξέων που μας "κάνουν χαρούμενους". Μόλις φτάσει στον εγκέφαλο, η τρυπτοφάνη αυξάνει τη σεροτονίνη, μια εγκεφαλική ουσία που ηρεμεί και βελτιώνει τη διάθεση. Το μυστικό βρίσκεται στο να τρώμε το ψωμί πριν φάμε κρέας ή τυρί, τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, έτσι ώστε η τρυπτοφάνη να μπορέσει να φτάσει στον εγκέφαλο πριν από τα άλλα αμινοξέα.

Σοκολάτα

Το 90% των γυναικών έχουν μια ακατάσχετη επιθυμία για σοκολάτα, ειδικά όταν βρίσκονται στην προεμμηνορροϊκή περίοδο ή όταν έχουν την αίσθηση της βαρεμάρας.
Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι, όπως και πολλά άλλα τρόφιμα και γλυκά πλούσια σε υδατάνθρακες, η σοκολάτα μπορεί να έχει μια κατευναστική επίδραση. Άλλοι, ωστόσο, θεωρούν ότι η καφεΐνη και άλλες ουσίες, που περιέχονται στη σοκολάτα, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως διεγερτικό.



http://herbsnbeauty.gr



πηγή: http://herbsnbeauty.gr/index.php?route=pavblog/blog&id=22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου