Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μπες στην… ερωτική διάθεση εναλλακτικά!





Ίσως να φταίει το στρες, οι ορμόνες, ή απλώς η εξάντληση, αλλά καμία γυναίκα δεν αισθάνεται ιδιαίτερα παιχνιδιάρικη στις μέρες μας σύμφωνα με μια έρευνα της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ζωής. Μάλιστα, μόνο το 32% των γυναικών δήλωσαν πως δεν είχαν έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος για αρκετούς μήνες πέρσι, παρότι το σεξ βελτιώνει σημαντικά την υγεία (μελέτες λένε ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει από το άγχος και το στρες, είναι αντιγηραντικό, και πολλά άλλα).
Μην αφήνεις τις μέρες – και κυρίως τις νύχτες να περνούν έτσι. Δες 3 τρόπους για να αυξήσεις την ερωτική διάθεση σου με φυσικούς τρόπους.

Sex tip #1
Χαλάρωσε! Λιγότερο στρες, περισσότερο σεξ
Δεν μας κάνει εντύπωση ότι το στρες εμποδίζει την ερωτική διάθεση αφού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες ανέφεραν το στρες ως τον νούμερο ένα παράγοντα που μπλοκάρει την ερωτική τους επιθυμία. Άρα, για να μπεις στο mood, βρες χρόνο να χαλαρώσεις, πχ. με ένα αφρόλουτρο, ένα μάθημα γιόγκα ή ένα καλό βιβλίο ξαπλωμένη στον καναπέ. Και η γυμναστική βοηθάει αφού οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την εφίδρωση αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και την ερωτική επιθυμία.

Sex tip #2
Πες ναι στα βότανα
Ορισμένα βότανα και ιατρικά φυτά δρουν σαν φυσικό Viagra ενισχύοντας την ερωτική διάθεση και τη σεξουαλικότητα σε άντρες και γυναίκες. Σύμφωνα με το βιβλίο του Chris Kilham, Hot Plants: Nature’s Proven Sex Boosters for Men and Women, φυτά όπως η μάκα, η ροδιόλα και το ευφάνταστο horny goat, catuaba  είναι  προσαρμογόνα βότανα, ή αλλιώς φυσικές ουσίες που πιστεύεται ότι αυξάνουν την αντοχή στη σωματική και συναισθηματική ένταση, την κόπωση, την κατάθλιψη και τις ασθένειες. Άρα, όχι μόνο βοηθάνε την υγεία σου αλλά σε κρατάνε σε εγρήγορση σε περίπτωση που «ανέβει η θερμοκρασία» στην κρεβατοκάμαρα.

Sex tip #3
Κατανάλωσε τροφές που σου ανεβάζουν τη διάθεση
Όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από αφροδισιακές τροφές, όλες έχουμε ακουστά τα στρείδια, το χαβιάρι και τη σοκολάτα… αλλά τί γίνεται με το σολομό και το σκουμπρί; Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν την κυκλοφορία και διεγείρουν τη σεξουαλική διάθεση. Ποιές άλλες τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 μπορείς να σερβίρεις σε δείπνο υπό το φως των κεριών; Δοκίμασε τα καρύδια, το μπρόκολο, το κανταλούπο, τα κοινά φασόλια, το σπανάκι, τα’ αμπελόφυλλα ή το κουνουπίδι.
Κι αν προτιμάς τα τσιμπολογήματα, δοκίμασε σνακ που περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που αυξάνει επίσης την κυκλοφορία. Θα το βρεις σε κάσιους, φιστίκια, μούσλι δημητριακών, βρώμη, πράσινα λαχανικά, σκόρδο και ρεβίθια.


πηγή: http://www.helloladies.gr/ygeia/enallaktika-kai-alla/erotiki-diathesi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου