Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ένα βασιλικό μπάνιο…



Μια πρόταση που έχει γίνει γνωστή μέσω μίας από την πιο διάσημη γυναίκα της ιστορίας, την Κλεοπάτρα, τη βασίλισσα της Αιγύπτου.
Η βασίλισσα αυτή, λέγεται πως διατηρούσε το δέρμα της απαλό, κάνοντας μπάνιο μέσα σε φρέσκο γάλα. Το γάλα, είναι αλήθεια πως λειτουργεί ευεργετικά για την επιδερμίδα, αφού περιέχει γαλακτικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό που ανήκει στην οικογένεια των άλφα υδροξυοξέων, τα οποία συντελούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αυξάνουν την υγρασία της επιδερμίδας και συμβάλλουν στη σύνθεση νέου κολλαγόνου.
Εκτός από την προσθήκη φρέσκου γάλατος στο χλιαρό νερό προστίθεται και μέλι, το οποίο είναι ισχυρός ενυδατικός, αντιοξειδωτικός και αντιμικροβιακός παράγοντας, ο οποίος συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα και βοηθάει στην επούλωση μικρών τραυμάτων.
Τέλος, με την προσθήκη ροδοπέταλων και αιθέριων ελαίων, (όπως π.χ. αιθέριο έλαιο γεράνιου και ροδόξυλου), η ατμόσφαιρα γίνεται απόλυτα χαλαρωτική και πολύ ρομαντική.
Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου μπάνιου, είναι η ηρεμία του νου, η χαλάρωση του σώματος, καθώς και η ενυδάτωση και ανανέωση της επιδερμίδα.

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα μέλι
3 κούπες ζεστό γάλα
2- 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο (πχ γεράνι, ροδόξυλο, ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας)
2 κ.σ. άλατα Νεκράς Θάλασσας.

Τα άλατα της νεκράς θάλασσας σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια βοηθούν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να τονωθεί. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από το χρώμα του νερού μετά από ένα μπάνιο με άλατα από τη Νεκρά θάλασσα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Διαλύετε το αλάτι σε χλιαρό νερό στην μπανιέρα. Διαλύετε επίσης το μέλι στο γάλα και το προσθέτετε στο νερό της μπανιέρας. Ανακατεύετε και χαλαρώνετε για 15-20 λεπτά. Ξεβγάζετε με άφθονο νερό, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα στο δέρμα σας.

Πηγή: https://www.facebook.com/herbsgreece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου