Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Rhodiola Rosea (Ροδιόλα) Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμά την κατάθλιψη






Η Rhodiola Rosea είναι αξιοπρόσεκτο βότανο με μια μακριά ιστορία θεραπευτικών χρήσεων. 

Αν και αναφέρεται ήδη από τον Διοσκουρίδη, έδινε ευρέως γνωστή από τις έρευνες Ρώσων επιστημών και τη χρήση της από τη Σοβιετική Ένωση προκειμένου να ανταγωνιστεί τη Δύση στην στρατιωτική ανάπτυξη, την εξερεύνηση του διαστήματος, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την επιστήμη, την ιατρική, τη βιομηχανία.

Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμά την κατάθλιψη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει την κόπωση, αυξάνει την απόδοση στην εργασία, ενισχύει την μνήμη.

Επίσεις, αν συνδυαστεί με γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ενώ αυξάνει τη σεξουαλικότητα και βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.

Μελέτες έχουν δείξει τη συμβολή της στην προστασία του ήπατος και την ανάκτηση της υγείας μετά από έκθεση σε συγκεκριμένα τοξικά, καθώς και στην επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ωφελεί ιδιαίτερα τους οργανισμούς που βρίσκονται υπό ψυχολογικό στρες, όσους νιώθουν κόπωση τους αθλητές, όσους κάνουν έντονη πνευματική ή σωματική εργασία, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση ως γενετικό τονωτικό.



Πηγή: www.herbsnbeauty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου