Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

4 Καλοί Λόγοι Για Να Φάτε Μία Σοκολάτα.




Αν η σοκολάτα είναι από τις αγαπημένες σας τροφές, σταματήστε να έχετε ενοχές. Εκτός από καλή γεύση, κάνει καλό και στην υγεία μας.

Δείτε αναλυτικά πώς η σοκολάτα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας


Προστατεύει την καρδιά: Η συχνή κατανάλωση σοκολάτας περιορίζει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του βάρους: Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά σοκολάτα είναι συνήθως πιο αδύνατοι από εκείνους που δεν τρώνε. Συγκεκριμένα, όσοι δήλωσαν ότι έτρωγαν σοκολάτα πέντε φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που έτρωγαν σπανίως.

Περιορίζει την όρεξη: Επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που καταστέλλουν το αίσθημα της όρεξης.

Αφυπνίζει την σκέψη: Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Neurology, η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρούν υγιή τον εγκέφαλό τους και την σκέψη τους οξυδερκή. Συμμετέχοντες στη σχετική μελέτη που έπιναν δύο φλιτζάνια κακάο καθημερινά για 30 ημέρες, είχαν 8,3% αύξηση της αιματική ροής στον εγκέφαλο, ενώ βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στα τεστ μνήμης και σκέψης.


Οι διατροφολόγοι υπενθυμίζουν ότι όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο καλύτερη είναι για τον οργανισμό μας, ενώ προειδοποιούν ότι η κατανάλωσή της θα πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση με μέτρο.

 http://herbsnbeauty.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου