Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Καθυστερήστε Την Γήρανση Με 5 Ισχυρά Βότανα Και Έλαια


Η φύση έχει το μυστικό της νεότητας και μας το χαρίζει απλόχερα. Βότανα αλλά και αιθέρια έλαια μπορούν να μας προσφέρουν τα ευεργετικά τους οφέλη με την πλούσια αντιγηραντική τους δράση. Σας προτείνουμε  5 ελιξίρια νεότητας που θα σας αναζωογονήσουν και θα διατηρήσουν τον οργανισμό σας νέο.

1. Αγγελική: Κατά των ελεύθερων ριζών
Η αγγελική εμποδίζει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών στις οποίες και οφείλεται η πρόωρη γήρανση. Ανάμεσα σε άλλα βοηθά στη γονιμότητα και παίζει σημαντικό ρόλο στην εμμηνόπαυση αφού μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της.
Εφαρμογή: Αγοράστε από το φαρμακείο σκεύασμα του βοτάνου. Πάρτε σε καθημερινή βάση 1-2 δισκία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη την αγγελική και ως αιθέριο έλαιο. Βάλτε 15 σταγόνες σε λίγο έλαιο βάσης (λ.χ. ελαιόλαδο) προσθέτοντας μικρή ποσότητα νερού. Πιείτε έως 2 φορές την ημέρα. Οι γυναίκες που εγκυμονούν να αποφεύγουν το συγκεκριμένο βότανο.

2. Εχινάκεια: Για νεανικό δέρμα
Το βότανο αυτό έχει αντιγηραντικές ιδιότητες δίνοντας παράλληλα στο δέρμα την σύσφιξη που χρειάζεται και διατηρώντας το σφριγηλό παρά το πέρασμα των ετών. Ανάμεσα σε άλλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει μολύνσεις και κρυολογήματα.
Εφαρμογή: Σε λίγο νερό ρίξτε μικρή ποσότητα (1 κουταλιά του γλυκού) βάμμα εχινάκειας που θα βρείτε στο φαρμακείο. Στη συνέχεια  κάντε κομπρέσες στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Το βότανο της εχινάκειας να το αποφεύγουν όσοι πάσχουν από λύκο, αρθρίτιδα και γενικά αυτοάνοσα νοσήματα, αλλά και όσοι πάσχουν από φυματίωση.

3. Νυχτολούλουδο: «Όπλο» κατά καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου
Το νυχτολούλουδο, εκτός από τις αντιγηραντικές ιδιότητες που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει στο έκζεμα, στη διαβητική νευροπάθεια αλλά και σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως αυτά που συνδέονται με την καρδιά, αλλά και με διάφορους τύπου καρκίνου. Μεταξύ άλλων βοηθάει στους πόνους περιόδου.
Εφαρμογή: Κυκλοφορούν στην αγορά συμπληρώματα διατροφής. Πάρτε 2 κάψουλες την ημέρα. Το έλαιο του νυχτολούλουδου δεν ενδείκνυται σε επιληπτικά άτομα.

4. Τσιμισιφούγκα: Οι ορμόνες βρήκαν το...μάστορα τους
Είναι πολύτιμο βότανο των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής. Σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αντιγήρανσης. Ενεργοποιεί το θυρεοειδή, τους σεξουαλικούς αδένες (παράγουν οιστρογόνα και τεστοστερόνη) και τους επινεφριδικούς αδένες. Ανάμεσα σε άλλα η Τσιμισιφούγκα βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του κόλπου, αλλά και της εμμηνόπαυσης.
Εφαρμογή: Καταναλώστε το ως συμπλήρωμα διατροφής, έως 2 δισκία την ημέρα, ή ως αιθέριο έλαιο. Βάλτε σε ένα ποτήρι νερό 1 κουταλιά του γλυκού αιθέριο έλαιο Τσιμισιφούγκα και μετά από λίγο πιείτε το. Καταναλώστε το 2-3 φορές την ημέρα πριν από το φαγητό σας. Μην το χρησιμοποιείτε αν είστε έγκυος ή κατά την περίοδο του θηλασμού.

5. Γκίνγκο: Για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση
Το βότανο μπορεί να βελτιώσει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο πράγμα που είναι σημαντικό καθώς γερνάμε. Μπορεί ακόμη να φτιάξει τη διάθεση, να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει προβλήματα όπως ζαλάδα και εμβοές. Τέλος δίνει περισσότερη πνευματική διαύγεια σε άτομα με Αλτσχάιμερ.
Εφαρμογή: Καταναλώστε ημερησίως περίπου 150-200 mg τυποποιημένου αποστάγματος ή βάλτε σε χυμούς φρούτων 2-3 φύλλα από το βότανο. Μην υπερβάλλετε στις παραπάνω δόσεις γιατί θα σας προκαλέσει διάρροια και νευρικότητα.

 Πηγή: lifezone.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου