Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Καστορέλαιο για λάμψη και ομορφιά στην επιδερμίδα


Το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο κοινός. 
Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την “τόνωση” της τριχοφυΐας και σε προϊόντα αντιγήρανσης καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Χάρις στην μοριακή του δομή, εισχωρεί σε βάθος, χαρίζοντας λάμψη και ομορφιά στην επιδερμίδα. 
  • Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. 
  • Είναι ιδιαίτερα μαλακτικό και ιδανικό για τα σκασμένα χείλη.
  • Θεωρείται ιδανικό έλαιο για βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα καθώς και γενικότερα στην αντιμετώπισή τους. Κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. 
  • Πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα, παρουσιάζει αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
  • Τέλος χρησιμοποιείτε ευρέος, ως τονωτικό της τριχοφυΐας, εφαρμόστε στα μαλλιά σας αποφεύγοντας την περιοχή της ρίζας για 20-40 λεπτά, τέλος λούζετε τα μαλλιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου