Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

7 τρόποι που η βρώμη κάνει καλό σε μαλλιά και δέρμα...



Όταν ακούμε τη λέξη "βρώμη" το μυαλό μας πηγαίνει στην υγιεινή διατροφή, τις "ενεργειακές" μπάρες και το πρωινό γεύμα με δημητριακά και γάλα.

Η αλήθεια όμως είναι πως η βρώμη έχει ορισμένες μοναδικές ιδιότητες που αφορούν και τον τομέα της ομορφιάς και της υγείας του σώματος, ειδικά των μαλλιών και του δέρματος.

Δείτε με ποιους τρόπους η βρώμη "ευεργετεί" μαλλιά και δέρμα:

Ακμή: Η ψημένα βρώμη μπορεί να απορροφήσει και να αφαιρέσει το επιπλέον έλαιο και τα βακτηρίδια από το δέρμα σας. Είναι μια από τα πιο βολικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής.

Ξηροδερμία: Η βρώμη περιέχει πολυσακχαρίτες που μετατρέπονται σε ζελατινώδη ουσία, όταν αναμειγνύεται με νερό. Όταν εφαρμόσετε την μουλιασμένη βρώμη στο πρόσωπό σας, σχηματίζει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ που καταπολεμάει το ξηρό δέρμα και τα συμπτώματά του, όπως το ξεφλούδισμα και οι φολίδες.

Καταπραΰνει τη φαγούρα: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρώμης είναι αποτελεσματικές για το δέρμα που σας προκαλεί κνησμό (φαγούρα). Ειδικά το μπάνιο μέσα σε νερό με βρώμη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νευροδερματίτιδας.

Ενυδατώνει το δέρμα: Η β-γλουτένη που περιέχει η βρώμη δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα, όταν την ψήσετε και την απλώσετε σε αυτό. Αυτό το στρώμα στη συνέχεια εισχωρεί βαθύτερα και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Απολέπιση: Είναι γνωστό ότι η βρώμη αποτελεί βασικό συστατικό πολλών σπιτικών προϊόντων απολέπισης. Η τραχειά υφή της θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει.

Ευνοεί την ανάπτυξη των μαλλιών: Η κατανάλωση βρώμης δεν συμβάλλει μόνο στην απώλεια σωματικού βάρους, αλλά είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, που ευνοούν μια σειρά από σωματικές λειτουργίες συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των τριχών.

Κατά της πιτυρίδας: Χρησιμοποιήστε έλαιο από βρώμη για να κάνετε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας πριν λουστείτε με το κανονικό σας σαμπουάν. Αυτό λειτουργεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας.


Πηγή: onmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου