Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

9 Εναλλακτικοί τρόποι ντεμακιγιάζ




Είτε ξέμεινες από ντεμακιγιάζ, είτε ψάχνεις μια πιο υγιεινή λύση, είτε πολύ απλά θες κάτι πιο οικονομικό, ακολούθησε μια από τις παρακάτω συμβουλές. Μην ξεχνάς πως τα φυσικά προϊόντα είναι πιο φιλικά στην επιδερμίδα, και είναι πολύ αποτελεσματικά. Και φυσικά μην παραλείπεις ποτέ το ντεμακιγιάζ σου. Φρόντισε να το καθιερώσεις, ως μια καθημερινή συνήθεια που σου προσφέρει απαλή και όμορφη επιδερμίδα, για να μπορείς να δείχνεις όμορφη ακόμα και χωρίς μακιγιάζ!.

9 Εναλλακτικοί τρόποι ντεμακιγιάζ

1. Με ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν που έχει πολλά οφέλη, και για τη διατροφή μας, και για την υγεία μας, αλλά ακόμη και για την ομορφιά μας! Όταν λοιπόν ξεμένεις από προϊόντα ντεμακιγιάζ λίγο ελαιόλαδο από την κουζίνα σου, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση στο άψε σβήσε…
Θα χρειαστείς-
Ελαιόλαδο
1/3 νερό
Σε ένα άδειο μπουκαλάκι βάλε το ελαιόλαδο και μετά βάλε το νερό. Κούνησε το μπουκαλάκι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και κάνε το ντεμακιγιάζ με ένα βαμβάκι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και στα μάτια, πάντα με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Θα αφαιρέσει ακόμα και το πιο αδιάβροχο μακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει λάμψη και θα τονώσει την επιδερμίδα σου.

2. Με αμυγδαλέλαιο
Όσες κοπέλες δοκίμασαν να κάνουν ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο, δε χρησιμοποίησαν ποτέ ξανά κάποιο άλλο προϊόν. Το αμυγδαλέλαιο θρέφει την επιδερμίδα, και ταυτόχρονα αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ. Είναι πολύ απαλό, και έτσι είναι ιδανικό για χρήση και στα μάτια. Επίσης θρέφει τις βλεφαρίδες και βοηθάει στο να μεγαλώσουν, και να δυναμώσουν. Μπορείς να το περνάς και με μια μπατονέτα στις βλεφαρίδες και στα φρύδια σου!
Θα χρειαστείς-
Αμυγδαλέλαιο
Ροδόνερο
Σε ένα μπουκαλάκι βάζεις ίσης ποσότητα αμυγδαλέλαιο και ροδόνερου. Βγαίνει ένα διφασικό μείγμα που πρέπει να ανακινείς καλά πριν χρησιμοποιείς. Με ένα βαμβάκι και με απαλές κινήσεις αφαιρείς εύκολα και αποτελεσματικά το μακιγιάζ σου!

3. Βαζελίνη για ώρα ανάγκης
Εάν έχεις ξεμείνει και δεν έχει κάποιο προϊόν για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, μην κάνεις το λάθος και το αφήσεις στην επιδερμίδα σου. Θα καταλάβεις το γιατί όταν ξυπνήσεις! Μουτζουρωμένα μάτια, θαμπή επιδερμίδα, και η εμφάνιση κάποιου σπυριού είναι κάποιες από τις δυσάρεστες συνέπειες. Αντιθέτως για μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα, λίγη βαζελίνη θα σε σώσει!
Προσοχή όμως να μην τη χρησιμοποιείς συχνά, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, καθώς δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση. Στα μάτια να χρησιμοποιείται με προσοχή.
4. Ντεμακιγιάζ με γάλα
Όταν ήσουν μικρή έπινες γάλα για να μεγαλώσεις! Και τώρα που μεγάλωσες όμως, το γάλα μπορεί να σε βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση, και να σε σώσει από έκτακτες καταστάσεις! Η Κλεοπάτρα λουζόταν με αυτό! Εσύ πολύ απλά θα το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις ντεμακιγιάζ!
Σε ένα φλιτζανάκι βάλε λίγο φρέσκο γάλα και βούτηξε ένα βαμβάκι. Στράγγιξε το καλά, και καθάρισε το πρόσωπο αλλά και τα μάτια σου! Όχι μόνο θα ξεβαφτείς αλλά θα αποκτήσεις απαλό και λείο πρόσωπο!

5. Ντεμακιγιάζ με γιαούρτι
Εάν δεν έχεις γάλα μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με λίγο γιαούρτι, και να έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης το γιαούρτι προσφέρει απαλή απολέπιση στην επιδερμίδα, και καθώς χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος.

6. Ντεμακιγιάζ με baby oil
Ένας παλιός και γνωστός διαδεδομένος τρόπος ντεμακιγιάζ είναι με χρήση του baby oil. Εάν έχεις ένα μπουκαλάκι στο κομοδίνο σου, μια από τις πολλές του χρήσεις είναι και αυτή!
Προσοχή όμως, βάλε λίγη ποσότητα, καθώς σαν λαδάκι είναι λιπαρό και μπορεί να βαρύνει το βλέμμα σου. Ξέπλυνε καλά με νερό και είσαι έτοιμη! Το baby oil, αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα, και το βαρύ make up και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή.

7. Ντεμακιγιάζ με παιδικό σαμπουάν
Τα σαμπουάν για παιδιά, μπορούν να αφαιρέσουν ιδανικά το μακιγιάζ σου. Καθώς είναι σχεδιασμένα για μωρά, δεν τσούζουν τα μάτια και δεν προκαλούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Έτσι αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση, εάν δεν έχεις κάποιο άλλο προϊόν να χρησιμοποιήσεις!
Βάλε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σου και τρίψε ελαφρά το πρόσωπο και μάτια σου. Το μακιγιάζ θα διαλυθεί σιγά σιγά. Μετά ξεπλένεις καλά με λίγο νερό και είσαι έτοιμη!

8. Ντεμακιγιάζ με λάδι καρύδας
Εάν έχεις περισσότερη φαντασία και μεγαλύτερη διάθεση για πειραματισμούς μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο πρόσωπο αλλά και στα μάτια σου χωρίς κανένα πρόβλημα, δίνοντας παράλληλα ένα εξωτικό άγγιγμα!
Θα χρειαστείς-
Λάδι καρύδας
Ελαιόλαδο
Σε ένα μπουκαλάκι τοποθέτησε ίση ποσότητα ελαιόλαδου και λαδιού καρύδας. Ανακίνησε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά και με ένα βαμβάκι πέρασε στο πρόσωπο και στα μάτια ως συνήθως.
Το λάδι καρύδας είναι πολύ θρεπτικό για την επιδερμίδα και αποτελεί ένα πολυχρηστικό έλαιο, για σώμα, πρόσωπο και μαλλιά.

9. Ντεμακιγιάζ με αμύγδαλα και αγγούρι
Άλλος ένα τρόπος για να κάνεις το ντεμακιγιάζ σου, και να χρησιμοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου είναι η παρακάτω.
Θα χρειαστείς-
Δέκα αμύγδαλα
Ένα αγγούρι
Βράζεις τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζεις. Στη συνέχεια βάζεις το αγγούρι στο μπλέντερ και το πολτοποιείς μέχρι να γίνει υγρό. Έπειτα άλεσε τα αμύγδαλα. Σε ένα βαζάκι βάλε και τα δύο υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Πρόσεχε το βαζάκι να κλείνει καλά, για να το διατηρήσεις περισσότερο καιρό. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, ο οποίος παράλληλα λειτουργεί και σαν μάσκα, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα.


Πηγή: dynamikhgynaika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου