Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα από τον Γιάννη Λουκάκο...



ΥΛΙΚΑ
180 γρ. νερό
25 γρ. γάλα σκόνη
1 αβγό
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μαγιά νωπή
65 γρ. βούτυρο, λιωμένο
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση σοκολάτας
120 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. μέλι
130 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
40 γρ. κρύο βούτυρο, κρύο σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο και χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, τη δουλεύουμε ελαφρώς και μετά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 20-25 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι ή κουπ ατ κόβουμε σε 12 σχήματα της επιλογής μας και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, στους 170°C και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν και να κρυώσουν.  Γεμίζουμε με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Για τη γέμιση σοκολάτας
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα  μαζί με το μέλι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα κορνέ.


Πηγή: yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου