Τα διατροφικά οφέλη του αγαπημένου μας, νηστίσιμου γλυκού!
Λόγω του σουσαμιού αλλά και των ξηρών καρπών που συνήθως περιέχει, ο χαλβάς βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υψηλής διατροφικής αξίας τροφών. Γι΄ αυτό και συγκαταλέγεται στις βασικές τροφές της σαρακοστής!
Που βοηθά η κατανάλωση του;
- Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος αφού περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
- Στο μεταβολισμό λόγω των συνενζύμων και των βιταμινών που περιέχει.
- Στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω των βιταμινών Β1, Β2 και νιασίνης.
- Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη διατήρηση της οστικής μάζας επειδή περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο.
- Λόγω του σεληνίου και της βιταμίνης Ε, θεωρείται μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου.
Και από θερμίδες;
Οι θερμίδες που αποδίδει ο χαλβάς εμπορίου υπολογίζονται από 350-450 ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα ανά 100 γραμμάρια.
Πηγή: faysbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου