Η πιο απλή και εύκολη μαρμελάδα φράουλας που θα την λατρέψετε και θα την τρώτε για πρωινό αρκετό καιρό.
Υλικά:
2 κιλά φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
2 κιλά ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κλωναράκια βανίλιας
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε τις φράουλες τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στην μέση.
- Σε μία μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε στρώσεις τις φράουλες και την ζάχαρη.
- Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε μερικές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κλωναράκι της βανίλιας κομμένο στην μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας συχνά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσέχοντας να μην φουσκώσουν.
- Σε 10 με 15 λεπτά θα είναι έτοιμες και το βλέπουμε όταν στέκεται η μαρμελάδα στην ανάποδη μεριά της κουτάλας μας και δεν τρέχει.
- Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και αφήνουμε ακόμη για 2-3 λεπτά να πάρουν μία ελαφριά βράση.
- Την βάζουμε ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
- Τοποθετούμε τα βάζα στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί για έξι μήνες τουλάχιστον.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Πηγή: gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου