Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Καθαρίστε το σπίτι σας οικολογικά και οικονομικά!



Καθαρίστε το σπίτι σας οικολογικά και οικονομικά!Τα χημικά καθαριστικά όχι μόνο δημιουργούν τοξικές αναθυμιάσεις, αλλά και αναπτύσσουν βακτηρίδια που είναι ανθεκτικά σε αντιβακτηριδιακά φάρμακα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος τα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού είναι επιβλαβή για τα μάτια και το δέρμα και δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα. Καθαρίστε λοιπόν το σπίτι σας με έναν οικονομικό τρόπο και μάλιστα με οικολογικά προϊόντα do it yourself. Τα φυσικά και χειροποίητα καθαριστικά υπόσχονται να απομακρύνουν τη βρωμιά πάραυτα, να αρωματίσουν τον χώρο σας και να σας απαλλάξουν από χημικά και περιττά έξοδα. Ξύδι, μαγειρική σόδα, χυμός λεμονιού, υπεροξείδιο του υδρογόνου, ελαιόλαδο και πράσινο τσάι βγαίνουν από τα ντουλάπια σας, βάζουν την ποδιά και το μαντήλι και αναλαμβάνουν απολυμαντική δράση!

Ξύδι
Η ελαφρώς όξινη φύση του λευκού ξυδιού απομακρύνει το λίπος, τα υπολείμματα σαπουνιού και ασβέστη από λείες επιφάνειες στην κουζίνα και στο μπάνιο. Επειδή είναι τόσο απαλό, το ξύδι ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί και στα πατώματα σκληρού ξύλου. Ανακατέψτε 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι ξύδι με νερό σε έναν κουβά ή σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να καθαρίσετε τα πάντα, από τα παράθυρα και τους καθρέφτες έως τις τουαλέτες και τα πατώματα. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αδιάλυτο ξύδι για τις πιο βρώμικες επιφάνειες.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει και αυτή με τη σειρά της ως ένα οικολογικό προϊόν καθαρισμού και να κερδίσει με διαφορά τις παραδοσιακές σκόνες καθαρισμού. Ψεκάστε σκληρές επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα με μαγειρική σόδα και τρίψτε με ένα βρεγμένο πανί, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Για να αφαιρέσετε λεκέδες ή να καθαρίσετε το εσωτερικό ενός βρώμικου φούρνου, αφήστε την πάστα να δράσει για μερικά λεπτά προτού ξεπλύνετε. Παράλληλα, για να ενισχύσετε τη δράση του σε σκληρότερες επιφάνειες, προσθέστε χοντρό αλάτι στην πάστα. Τέλος, μπορείτε να ψεκάσετε τα χαλιά σας με μαγειρική σόδα για να φρεσκάρετε τις ίνες και να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές

Χυμός λεμονιού
Ο χυμός του λεμονιού διαλύει το λίπος, σκοτώνει τη μούχλα και αφήνει αστραφτερές σκληρές επιφάνειες όλων των ειδών. Συνδυάστε τον χυμό λεμονιού και με άλλα φυσικά καθαριστικά που ζουν στο  ντουλάπι σας όπως είναι το ξύδι ή το ελαιόλαδο. Στο τέλος θα αναδυθεί ένα φρέσκο και φυσικό άρωμα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου
Η δράση του υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) κάνει θαύματα στις πεισματάρικες και συνάμα βρώμικες επιφάνειες, και απομακρύνει με επιτυχία τους λεκέδες από ιδρώτα σε λευκά υφάσματα. Επίσης, αναμείξτε το υπεροξείδιο με νερό και ψεκάστε το πλυντήριο. Έπειτα, ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εάν πάλι δεν έχετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι και χρειάζεται να αφαιρέσετε με ασφάλεια λεκέδες από χρωματιστά υφάσματα, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάστε μαγειρική σόδα ή αραιωμένο ξύδι.

Ελαιόλαδο
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Κατόπιν ψεκάστε πάνω σε ένα μαλακό πανί και γυαλίστε τα έπιπλα από ξύλο με φυσικό τρόπο. Το γυάλισμα με ελαιόλαδο ενυδατώνει το ξύλο και προσδίδει υπέροχη λάμψη, ενώ ο χυμός λεμονιού καθαρίζει την επιφάνεια και αφήνει πίσω του ένα φρέσκο άρωμα.

Μαύρο Τσάι
Το μαύρο τσάι είναι ένα ευεργετικό αφέψημα, αλλά αποδεικνύεται επίσης «ευεργετικό» για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας. Το ταννικό οξύ στο τσάι διαλύει τη βρωμιά και το λίπος.

Πηγή: flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου