Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Εξαφανίστε τις μελανιές με φυσικό τρόπο...


Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση των μωλώπων μετά από τραυματισμό:
Πρώτα, δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα. Βάλτε πάγο σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε τη σακούλα σε μια πετσέτα (εφαρμόζοντας τον πάγο απευθείας στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα), και τοποθετήστε το στην τραυματισμένη περιοχή. Εμπορικές παγοκύστες είναι επίσης διαθέσιμες, αλλά μια σακούλα με κατεψυγμένα προϊόντα είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Το κρύο μειώνει τη ροή του αίματος στην περιοχή και κατά συνέπεια περιορίζει την αιμορραγία στο δέρμα και μειώνει το μέγεθος του μώλωπα. Το κρύο μειώνει επίσης την φλεγμονή στην περιοχή του τραυματισμού και περιορίζει την διόγκωση της περιοχής.
Το ξύδι, επίσης, αυξάνει την ροή του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να απορροφάται πιο γρήγορα το αίμα που έχει συσσωρευτεί στην μελανιά. Να βάζετε επί 10-20 λεπτά πάνω στη μελανιά ένα πανί μουλιασμένο σε κρύο ξύδι.
Τα κρεμμύδια περιέχουν άφθονη κερσετίνη - ένα συστατικό που πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν το οίδημα στην μελανιά. Να αναμιγνύετε πολτοποιημένο κρεμμύδι με λίγο αλάτι και να το βάζετε πάνω στη μελανιά για λίγα λεπτά κάθε φορά (έως 10 το πολύ).
Στο ψυγείο μας σχεδόν πάντα έχουμε μαϊντανό. Παίρνουμε λοιπόν μια χούφτα από τα φύλλα του και αφού τα πολτοποιήσουμε και τα κάνουμε μιά πηχτή πάστα τα βάζουμε επίθεμα πάνω στo μώλωπα. Ο μαϊντανός-από τα πιο γνωστά μας και σημαντικότατο θεραπευτικό βότανο-έχει την ιδιότητα χάρις στα αιθέρια έλαια και στις βιταμίνες που περιέχει να αναστέλλει τον πόνο και την φλεγμονή έτσι. Τα πολτοποιημένα του φύλλα που βάλαμε πάνω στο μώλωπά μας συμβάλλουν στην ταχύτερη θεραπεία του τραυματισμένου μας δέρματος. Η κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο βελτιώνεται και η μελανιά μας αποχωρεί γρηγορότερα. Επαναλαμβάνουμε μία και δύο φορές ή και περισσότερες ανάλογα με την μελανιά ή το χτύπημα.
Πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου