Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

10 λόγοι που εκνευρίζουν τον σκύλο σου!



Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που εκνευρίζουν ένα σκύλο άθελά μας. Ποιά είναι αυτά;

1.) Τα χάδια στο κεφάλι δεν αρέσουν στα σκυλιά. Αν βλέπεις ότι το σκυλάκι τραβάει το κεφάλι του και δείχνει να ενοχλείται μην επιμείνεις. Επίσης αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι εξήγησέ τους πως είναι καλύτερα να προτιμούν τα χάδια στον κορμό του σκύλου και όχι στο κεφάλι.

2.) Οι αγκαλιές, όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, δεν αρέσουν σε κάποια σκυλιά. Μπορεί για εμάς η αγκαλιά να είναι ένδειξη αγάπης αλλά κάποια σκυλιά δείχνουν την αγάπη τους με άλλο τρόπο όπως απλά με ένα άγγιγμα τους. Μην πιέζεις λοιπόν το σκύλο σου για αγκαλιές αν δεις ότι δεν του αρέσει. Βρες έναν άλλο τρόπο να του δείξεις το ενδιαφέρον σου που θα τον προτιμά.

3.) Μην πειράζεις το σκύλο σου. Ενδεχομένως αυτό που εσύ θεωρείς παιχνίδι να είναι ενοχλητικό για ένα σκύλο και καμία φορά να μην έχει ευχάριστη κατάληξη όπως ένα δάγκωμα.

4.) Δε χρειάζεται να το αναφέρουμε καν πως ένα πολύ σφιχτό λουρί είναι βασανιστικό για ένα σκύλο και σίγουρα κάτι που δεν του αρέσει. Μην έχεις πολύ σφιχτό το λουρί στο λαιμό και στη βόλτα μην τον έχεις “δεμένο” κοντά σου αλλά δώστου κάποια ελευθερία.

5.) Ένα σκύλος μπορεί να εκνευριστεί εάν βρίσκεται υποχρεωτικά στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που δε συμπαθεί. Φρόντισε να αναγνωρίζεις τις αντιδράσεις του σκύλου σου και μην τον πιέζεις να κάτσει με ανθρώπους που δε θέλει.

6.) Μην τον ξυπνάς. Όπως δεν αρέσει σε εσένα να σε ξυπνάνε έτσι δεν αρέσει και στο σκύλο σου.
Άφησέ τον να ξεκουραστεί και θα παίξετε αργότερα.

7.) Φυσικά η αδιαφορία και η έλλειψη προσοχής δεν αρέσει ούτε στους ανθρώπους ούτε σε κανένα κατοικίδιο. Το να μη δίνεις την απαραίτητη προσοχή στο σκύλο σου μπορεί να τον οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά και θλίψη.

Φωτό από: www.oslobodjenje.ba

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου